Nemina je COOL !!! x)))

Bavorské halušky so syrom

30.11.2009 16:13

Bavorské halušky

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 15-20 min
Čas varenia/pečenia: 20 min
Potrebujeme:

hladká múka
1 vajce
trocha soli
voda
strúhaný syr
smotanu na varenie

Postup:

Do misky dajte asi ½ kg hladkej múky, pridajte vajce, soľ, aj 2-3 dcl vody môže byť aj viac podľa potreby. Vypracujte cesto, ktoré má byť vláčne ale nie celkom tuhé. Potom do väčšieho hrnca dajte variť vodu, ktorú osoľte. Keď začne voda vrieť, cez sitko s veľkými otvormi pretierajte to cesto. Keď haluška vypláva na povrch tak je uvarená. Keď budú všetky hotové, tak ich sceďte a dajte do hrnca. Podlejte ich asi 2 dcl smotany na varenie a vrch posypte nastrúhaným syrom. Keď sa syr roztaví, môžete podávať.

TIP: Ak chcete aby halušky boli ešte chutnejšie, opečte navrch cibuľku.

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webových stránok zdarmaWebnode