Nemina je COOL !!! x)))

Bavorské šišky (dolky)

30.11.2009 16:09

 

Bavorské dolky

Potrebujeme:

½ kg polohrubej múky
2 dcl mlieka
25 g droždia
3 PL cukru
1 vajce
2 žĺtky
6 dkg tuku
citrónová kôra
štipka soli
olej na smaženie
tvrdý tvaroh
marmeláda
šľahačka

Postup:

Droždie premiešajte s cukrom, pridajte časť vlažného mlieka, premiešajte a nechajte v teple vykysnúť. Do preosiatej múky pridajte vajce, žĺtky, citrónovú kôru, rozpustený tuk, štipku soli, zalejte zvyšným mliekom a kváskom. Cesto premiešajte, prepracujte a nechajte ešte asi 1 hodinu na teple kysnúť. Vykysnuté dajte na pomúčenú dosku, vyvaľkajte na hrubší plát, a guľatým vykrajovátkom vykrajujte dolky. Narovnajte ich na pomúčenej doske a nechajte ešte kysnúť. Smažte pomaly z oboch strán na oleji dozlatista. Nechajte trochu vychladnúť, potrite marmeládou, posypte nastrúhaným tvarohom a ozdobte šľahačkou.

                                                                  

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webu zdarmaWebnode